Blöki és Cicus állateledeles
Blöki és Cicus állateledeles
www.kosaltd.hu

A mai dátum: 2021.04.23. Ma a(z) Bento, Boxos, Főnök nevű kutyusok, és a(z) Boxos, Tibbe nevű cicák ünneplik névnapjukat.
Az oldalunkon található árak bruttó árak.

Termékeink - PORC ÉS IZÜLET REGENERÁLÓ SZER

Nyomtatható verzió
 

ANTINOL LÁGYZSELATIN IZÜLET KAPSZULA 30 db

A koncentrált zöldkagyló-olaj hatóanyagú Antinol kapszula

125-ször hatékonyabb, mit a zöldkagyló-por!
Az Antinol különlegessége abban rejlik, hogy egy új, szabadalmaztatott eljárás segítségével tisztított formában, koncentráltan tartalmazza a zöldkagylóban található többszörösen telítetlen zsírsavakat, a zöldkagyló olajat. A PCSO-524® névre keresztelt hatóanyaga 10 tengeri eredetű szterol és 30 féle esszenciális zsírsav keveréke, amelyek között dominálnak az erőteljes gyulladáscsökkentést előidéző komponensek. Ez azért fontos, mert a különböző, természetes forrásokból származó termékekben lévő zsírsavak aránya nagyon változó: a lazacból, szardíniából vagy a makrélából származó halolajban az omega-3 / omega-6 arány 2:1, míg az Antinol kapszulában 10:1!

Miért is fontos ez? Az omega-3 zsírsavak hatékony gyulladáscsökkentők, míg az omega-6 zsírsavak közé tartozó arachidonsav központi szerepet játszik a gyulladásos folyamatok megindításában – ízületi gyulladás esetén ezért kerülendő a nagy mennyiségben való felvételük. A szervezet működéséhez természetesen az omega-6 zsírsavakra is szükség van, de egy hasonlattal élve ízületgyulladás esetén olyan az alkalmazásuk, mintha diabetesben cukrot etetnénk a beteggel.

Az új-zélandi zöldkagyló (Perna canaliculus, green lipped shell) Új-Zéland partjainál őshonos. A zöldkagyló jó ízű, nagyra nő – a 24 cm-es átmérőt is elérheti – és a kagylóhéj zöld pereme alapján könnyen elkülöníthető a többi kagylótól. Nem csoda, hogy a területen élő Maori törzsek étrendjének megszokott részét képezi. A Maorikkal kapcsolatos fontos megfigyelés, hogy az arthritist legfeljebb hírből ismerik. Az étrendjük vizsgálatakor került a zöldkagyló a figyelem középpontjába.

A kagylóból kivont biológiailag aktív összetevők között a különböző peptidek, poliszacharidok és a többszörösen telítetlen zsírsavak (PUFA) szerepét vizsgálták – az utóbbiakról közismert a humán reumatoid arthritis megelőzésében és kezelésében tapasztalt előnyös hatásuk. Az egyéb „halolajok” is rendelkeznek hasonló hatással, de az kevésbé kifejezett, a fent említett összetételbeli különbség miatt.

A fájdalommal járó degeneratív ízületi megbetegedéseket az idősebb / nagytestű kutyák közel egy negyedében (22%) diagnosztizálják. A fentiek alapján nem meglepő, hogy a humán terápiában használt egyéb hatóanyagokhoz hasonlóan az egyedi eljárással kivont új-zélandi zöldkagyló olaj kivonatot is kipróbálták a kutyák fájdalommal járó ízületi megbetegedéseinek kezelésében is.

A zöldkagyló olajat tartalmazó Antinol® kapszula hatékonyságát hazai kiállat klinikákon is vizsgálták prospektív klinikai vizsgálatban, enyhe, közepes és súlyos fokú ízületi fájdalommal járó mozgásszervi megbetegedések kezelésében. Az eredmények szerint a kezelő állatorvos illetve a tulajdonos által megállapított sántítási érték 4 hét kezelés után az esetek 75%-ában, 8 hét kezelés után pedig 87,5%-ban javult. Egyetlen esetben sem tapasztalták az állapot romlását, illetve kedvezőtlen mellékhatás jelentkezését.

Az új-zélandi zöldkagyló kivonat tartalmaz eikozatetraén-savat (ETA) is, amely az omega-3 tartalmú zsírsav-forrásokban ritkán található meg, ugyanakkor összehasonlító vizsgálatok alapján lényegesen intenzívebb a gyulladáscsökkentő hatása, mint a többi omega-3 zsírsavé.

Az Antinol kapszula kis mennyiségben tartalmaz E-vitamint is – ez hozzájárul a napi vitaminszükséglet biztosításához, de a vitaminhiányos állapotok rendezésére önmagában nem elegendő, inkább segédanyagként (antioxidáns) szerepel az összetevők között.

Kiszerelések:
  • 1doboz, 10765 Ft.
 

Lavet Synoflex porcvédő tabletta kutyáknak 60db

Lavet Synoflex porcvédő tabletta kutyáknak – Kiemelkedően magas hatóanyag-tartalmú porcvédő táplálék-kiegészítő készítmény kutyáknak

A Lavet Synoflex porcvédő tabletta kutyáknak az ízületek egészséges működéséhez, a porckárosodás megelőzéséhez szükséges természetes anyagokat tartalmazza tisztított, nagy hatékonyságú, biológiailag jól hasznosuló formában. Védi az ízületi porcot a károsodástól és elősegíti a regenerációját. Gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatású, valamint javítja az ízületek mozgékonyságát.

• serkenti a porc és ízületi folyadékok GAG-jainak termelését,
• javítja a porcokban található GAG-ok minőségét,
• természetes védelmet biztosít a gyulladáscsökkentő gyógyszerek porckárosító hatása ellen,
• meggátolja a porcok elvékonyodását,
• javítja az ízületek mozgékonyságát.
• biztosítja a GAG felépítéséhez szükséges alkotóelemeket,
• serkenti a porcsejtek GAG szintézisét,
• csökkenti a porc károsodását, gátolja a porckárosítón enzimeket,
• megakadályozza az ízületi rés szűkülését,
• serkenti az ízületi folyadék termelését,
• véd a fájdalomcsillapító gyógyszerek káros hatásától.

A Lavet Synoflex porcvédő tabletta legfőbb építőelemei:
• 
A Glükózamin-HCl a glükózaminoglikán láncok (GAG) legfontosabb alkotóeleme, ami alapvető fontosságú az új és egészséges porcszövet és ízületi folyadék felépítésében. Szájon át adagolva több mint 85%-a felszívódik, és gyorsan beépül az ízületi porcba. A Lavet Synoflex porcvédő tabletta kutyáknak glükózamintartalma kiemelkedően magas más porcvédő készítményekhez képest, mivel rákpáncél kivonatot tartalmaz. 
Míg a liofilizált új-zélandi zöldkagyló glükózamino-glikán tartalma 10% alatti, addig a tisztított rákpáncél-kivonat 99%-a glükózamino-glikán.

• A kondroitin-szulfát a porcokban és az ízületi folyadékokban található legfontosabb glükózaminoglikán. Fő funkciója, hogy az ízületek rázkódáscsillapító tulajdonságát biztosítsa.
• A C-vitamin a kollagén szintéziséhez szükséges. Az ízületekben és az azokat körülvevő szövetekben nagy mennyiségű kollagén található, ezért C-vitamin hiányában súlyos ízületi elváltozások alakulnak ki. A C-vitamin a szervezet ellenálló-képességét is növeli.

• 
A mangán számos enzim működéséhez nélkülözhetetlen, sokféle biokémiai folyamatban vesz részt. A növekedés és az egészséges csontfejlődés alapvető feltétele a megfelelő mangánellátottság.

Összetétele (egy tabletta):
• Természetes, tisztított rákpáncél-kivonat (99% glükózamin): 550 mg,
• Természetes, tisztított cápaporc-kivonat (kondroitin-szulfát): 50 mg,
• E-vitamin: antioxidáns,
• C-vitamin: 50 mg,
• Mangán: 2,5 mg.

Kiszerelések:
  • 1 db, 4599 Ft.
 

Mobileaze Mobility Aid

Gyógynövénykivonat idõs, izületes kutyák számára
Hatása:
Két különleges tulajdonsággal rendelkezõ, mellékhatásoktól mentes gyógynövény kombinációja.
Harpagophytum Procumbens (ördögkarom):
Olyan fájdalomcsillapító hatású hatóanyagot tartalmaz,
yógynövénykivonat idõs, izületes kutyák számára
Hatása:
Két különleges tulajdonsággal rendelkezõ, mellékhatásoktól mentes gyógynövény kombinációja.
Harpagophytum Procumbens (ördögkarom):
Olyan fájdalomcsillapító hatású hatóanyagot tartalmaz,

Gyógynövénykivonat idõs, izületes kutyák számára
Hatása:
Két különleges tulajdonsággal rendelkezõ, mellékhatásoktól mentes gyógynövény kombinációja.
Harpagophytum Procumbens (ördögkarom):
Olyan fájdalomcsillapító hatású hatóanyagot tartalmaz, mely kedvezõ hatású idült gyulladások esetén.
Equisetum Arvense (mezei zsurló)
Szilikátban, esszenciális elemekben (szelén, kálium, mangán, réz stb.) és antioxidáns hatasú flavonoidokban gazdag. Elõsegíti a kalcium beépülést a csontokba, a porcok és kötõszövetek normális fejlõdését, támogatja az izületi kötõszövetek regenerálódását.
Javallat:

* Fájdalommal járó gyulladásos illetve, rheumatoid izületi bántalmak kezelésére.
* Kedvezõ hatású discopathia (porckorongsérv) esetén.

Összetétel:
Ördögkarom (Harpagophytum Procumbens)

Zsurlófû (Equisetum Arvense)
Adagolás:
Beadható közvetlenül vagy táplálékba keverve, 4m /10ttkg. Az elsõ 10 napon folyamatosan, utána súlyosság szerint 2-3 naponta.
Kiszerelés:
250ml
Gyártja:
AVIFORM Ltd. (Anglia)

Kiszerelések:
  • 250 ml, 5690 Ft.
 

Synoquin EFA tabletta

A Synoquin EFA porcvédő tabletta kutyáknak az ízületek egészséges működéséhez, a porckárosodás megelőzéséhez szükséges természetes anyagokat tartalmazza tisztított, nagy hatékonyságú, biológiailag jól hasznosuló formában.
A Synoquin EFA porcvédő tabletta kutyáknak az ízületek egészséges működéséhez, a porckárosodás megelőzéséhez szükséges természetes anyagokat tartalmazza tisztított, nagy hatékonyságú, biológiailag jól hasznosuló formában.

A Synoquin egy egyedülálló kondroprotektív, mely ötvözi magában a porcépítéshez és a gyulladás csokkentéséhez szükséges anyagokat.

A glükozamin-hidrokloriddal, szemben glükozamin-szulfáttal, bizonyítottan kevesebb sót viszünk be a szervezetbe, elkerülve ezzel az esetlegesen felmerülő vérnyomásproblémákat.

A kondroitin-szulfát szintén eszenciális összetevője a porcépítésnek. a Synoquin-ban azonban nem az eddig megszokott cápaporcból, illetve zöldkagylóból kivont 2,3 kondroitin-szulfát található meg, hanem a legújabb kutatások alapján sokkal jobban hasznosuló, sertés eredetű 4,6-os izomer.

Azonban mindezen újjítások mellett a Synoquin egyediségét egy természetes gyulladáscsökkentő komponens, az N-acetil-D-glücozamin (NAG) adja, amely mellékhatások nélkül veszi fel a versenyt az NSAID-kal szemben.

Számos klinikai vizsgálat bizonyítja a Synoquin hatékonyságát az izületi gondokkal küzdő kedvenceink számára. Méret specifikus kiszerelése lehetővé teszi az egyszerű adagolást, ízesített tablettái pedig jutalomfalatként adhatók, megkönnyítve ezzel a gazdi feladatát.

Használati utasítás:

Az ízesített tablettákat alkalmazhatja önmagában vagy összetörve és belekeverve a kutya táplálékába. Az ajánlott adagtól csak az állatorvos utasítására térjen el! A maximális hatás eléréséhez kövesse az alábbi javaslatot:

Synoquin EFA Large Breed:

Kezdeti dózis - 6 héten keresztül:

Kutya testtömege:

25-40 kg - Naponta 3 tabletta (2 reggel, 1 este)
> 40 kg - Naponta 4 tabletta (2 reggel, 2 este)

Kiszerelések:
  • Large Breed 30 db, 9980 Ft.
  • Small Breed 30 db, 5990 Ft.